5 Soma til Santander - and bye Spain

Siste etappe. Våknet til regn søndag morgen, og bestemte oss for å vente med både frokost og avgang. Det var meldt om bedre vær seinere på dagen. Nydelig ”tostada” med kaffe til frokost, og plutselig hadde regnet tatt ei pause. Vi fikk på regnjakke og sekk og startet nedover mot ferjestedet. 

IMG 1502 312

Distansen i dag var ikke lang, ca 700 m! Krysningen av elva/sundet inn til Santander foregår med en forholdsvis liten båt, og det er så grunt at båten må snegle seg fram mellom grunnene. Her må du virkelig være kjent! 

Vel over på andre siden i Santander, tok vi farvel med de gule pilene for denne gang, og fulgte GPS opp til hotellet.

IMG 9227 290

Vi hadde fått et kjempetilbud på ei suite på Palacio del Mar, stor stue, stort soverom, stor balkong og bad for 57 euro per natt. Eneste minus er at det ligger litt utenfor sentrum, i et område kalt «El Sardinero”, og det tar ca ti min å gå ned til stranda. 

IMG_3213-315.jpg

Mens vi ventet på å få rommet vårt, tok vi en tur ned til strandpromenaden. Det var jo perfekte forhold for surfing i går, i hvert fall for de yngste. Lunsjen ble i kafeteriaen på hotellet, nok en gang «quattro formaggio (4 oster) pizza». 

Santander er en havneby på nordkysten av Spania som er administrasjonssenter i den selvstyrte regionen Cantabria mellom Asturias i vest og Baskerland i øst. Byen ligger ved Biscayabukta og har omtrent 180 000 innbyggere, omtrent en tredel av regionens innbyggere. 

Det var slutten på vår høstferie på Camino Norte i år. Mer bilder og beskrivelse av Santander får vi ta neste gang vi kommer tilbake for fortsette vandringer videre vestover.

IMG_7065-323-600-450-80.JPG