Santander til Llanes

Etter en ca 18 timer på tog, fly, Metro og tog, var vi ganske slitne da vi kom fram til Santander litt over kl. 23 i går. Fikk sovet litt på toget til Gardermoen og på flyet nedover. Men måtte holde oss våkne for å se på Team Ingebrigtsen og Warholm i løpet av togturen.

Måtte få med oss dette

Dag 1: Santander til Santillana del Mar

Dagens etappe er på ca 37 km, men vi gikk selvfølgelig ikke hele den. Vi gikk til Bezana (ca 9 km). Derfra tok vi lokaltoget til Barreda, og gikk resten til Santillana del Mar (ca 6 km). Dette var akkurat passe for første dags vandring.

Utsikt fra broa mellom Barreda og Viveda, over Rio Saja
Hotel Santillana

Santillana del Mar (hvor del Mar kommer fra, forstår vi ikke helt, siden det er et stykke unna kysten), er en spesiell by som får turister fra hele verden på besøk hvert år, ikke bare pilegrimer. Mange filmer er filmet her, det er bare steinhus – gjerne laget av runde steiner – og det er fullt av små butikker som har alt fra vanlige suvenirer til kunst og kunsthåndverk. Vel verdt et besøk.

Foran kirken i Santillana

I morgen fortsetter vi til Comillas. Her kommer vi helt ned til kysten, men det meldes om litt spredt regn det meste av dagen. Krysser fingre og håper at det skygger unna der vi skal gå, ruta er utfordrende nok, med endel opp og ned.c

Dag 2: Santillana til Comillas

Våknet til regn og vind i dag tidlig, men med mitt «hell» når det gjelder været, slapp vi unna med noen få dråper. Tok taxi de første 6 km (kom ei kraftig skur da vi skulle starte).

Stranda i Comillas, vi bor på pensjonat på odden midt i bildet

Etter en kopp kaffe på en bar i Caborredondo, begynte vi å gå. Må innrømme et vi til nå har vært litt skuffet over landskapet, det ha ikke vært særlig mye vi har hatt lyst til å ta bilder av. Strekningen San Sebastian til Santander var mye bedre, og vi ble kanskje litt bortskjemte med gode motiver. I dag kom vi ned til kysten igjen og vi fikk noen gode bilder både på vegen og ikke minst i byen.

Så fornøyde blir når vi endelig ser havet og har hotellet i sikte.

Dag 3 og 4 Comillas til Lianes

Fra brua inn til byen

En fin dag med bare solskinn og passe varmt, dvs ikke særlig over 22 grader for min del! Det ble omtrent 15 km. På Camino Norte har de lagt om ruta flere steder for å unngå at det skal bli så mye gåing på asfalt. Det kan innebære mye opp og ned i stedet, noe jeg ikke er så glad i. Da blir det ofte «diskusjoner» om veivalget. I går valgte vi den gamle delen fordi det blåste en del og min partner mente det ville være mye asfalt på den nye langs kysten. Den vi gikk var fin, selv om det der også var en del tråkking på asfalt.

Den lille brua i byen

Vi fant fram til hotellet, slappet av litt og vasket klær før vi tok en tur ned til sentrum. Vi er ingen natteravner noen av oss, så det ble nok en gang en tidlig kveld. Planen var å ta toget et stykke før vi skulle gå videre inn til Llanes. Men værmeldingen viste at det var fare for regne hele dagen. Derfor ble det tog helt til Llanes. En trivelig by. Vi har leid et dobbeltrom med eget bad på Albergue La Casona El Peregrinos. Helt grei standard, midt i byen. Slapper av litt nå, før vi skal ut og bli litt bedre kjent med byen i kveld.

Senere på ettermiddagen tok vi tur til havet – Biscayabukta. Her er noen bilder: