Jeg har fått problemer med en kul på utsiden av høyre fot. Den plager meg ikke til daglig, men det kan være utfordrende å finne brede nok vandresko. Spesielt når alt virker bra når du prøver skoene i butikken….. Etter noen timers vandring begynner det å gjøre vondt. Første gang jeg merket det var i 2017, og jeg prøvde meg med 4 forskjellige sko, men alle gjorde like vondt etter ei stund. I fjor fikk jeg et tips fra en av deltagerne på vandringen vår. Lever skoene til en skomaker, få laget et «hull» der skoen trykker, og legg på en lapp/bot. Det må selvsagt gjøres på en ordentlig måte slik at skoen fremdeles er vanntett. Dette skal jeg nå gjøre med mine Hoka sko, som jeg ellers er godt fornøyd med.

Hoka vandresko
Foto: Kari Børrud

Et annet alternativ, som også avlaster om man har fått gnagsår eller såre punkter, er sandaler og tykke ullsokker.

Sandaler og tykke ullsokker
Foto: Kari Børrud

Som regel er drikkevannet i Norge så bra at vi kan fylle flaskene våre nær sagt hvor som helst, så sant det er rennende vann. Men som en ekstra forholdsregel, er denne flaska en god investering. Den har filter i drikkerøret, og kan henges på sekken.

Drikkeflaske m/rensefilter
Foto: Kari Børrud