Foran katedralen i Santiago

I år skulle vandringen fortsette fra der vi avsluttet i fjor, i Sarria. Nå skulle vi helt inn til Santiago. Det var 5 år siden jeg sist gikk denne strekningen, og jeg grudde meg litt til alle pilegrimene som er ute langs caminoen. Nå er ikke juni/juli den mest ”trafikkerte” tida, de fleste tror det er for varmt og holder seg unna.

Jeg reiste nedover søndag 23.06. – en dag før de andre – for å ordne noen småting og kunne ta i mot de på flyplassen dagen etter. Jeg bestemte meg for å overnatte ei natt på hotell inne i Madrid. Det var hyggelig nok det, men akk så varmt. Det ble en liten tur ut i gågata der jeg bodde på Hostal Abril i Calle Fuencarrall (rett nord for Gran Via) Kan anbefale det overnattingsstedet.

Calle Fuencarall i Madrid

Mandag 24. juni Madrid

Neste dag tok jeg en liten gåtur opp mot Barajas – den lille landsbyen eller torvet – like ved flyplassen. Vi bor alltid på Hostal Viky, et trivelig, enkelt, men rent og pent overnattingssted like ved flyplassen. Man kan faktisk gå dit på ca 20 minutter om man kjenner til snarvegene, og vi ser utkanten av flyplassen fra inngangen på hotellet. Likevel er det bemerkelsesverdig stille der.  Barajas er et torv med flere restauranter og barer rundt, noen få butikker, apotek og små matbutikker. Det er også større og dyrere hoteller i dette området rundt Barajas metro-stasjon. Det tar 10 minutter å gå fra Metrostasjonen til Hostal Viky. De har gratis henting og bringing til flyplassen hele døgnet.

Mandag ettermiddag møttes vi alle 5 som skulle gå sammen og vi hadde en hyggelig middag på en av restaurantene på torvet. 

Tirsdag 25. Juni         Madrid – Sarria

Neste dag tok vi det med ro, før vi fikk transport til flyplassen, tok Metroen til Madrid Chamartin, hvor vi skulle ta toget til Sarria.  Togturen tar ca 6 timer.  I Sarria bodde vi på et enkelt og greit hotell som ligger ikke langt fra togstasjonen. 

Onsdag 26. juni         Sarria – Portomarin

Start i Sarria

Vi startet fra hotellet kl 07.00 på vår første vandringsdag til Portomarin. I følge guideboka skulle den være på 22,7 km, men det ble 25 km på min GPS-klokke. Det var en flott vandring, men det ble varmt mot slutten. Første og siste delen av turen går gjennom skogen og det ga velkommen skygge.  For å komme til Portomarin må en krysse elva  Mino over ei lang bru. Tidligere lå byen nede ved elva, men en flom ødela mesteparten av byen og den er nå flyttet et godt stykke opp, inklusive kirken.

Portomarin

Torsdag 27. juni        Portomarin til Palas de Rei     

Startet å gå omtrent på samme tidspunkt, ca 20 grader og lett overskyet/småregn. Guideboka sa ca 25 km, men igjen viste GPS-klokka mi nærmere 30 km. Det var en del trøtte bein mot slutten. Mange koselige kafeer/barer og flotte stier gjennom skogen reddet oss. Spiste tradisjonelt 3-retters pilegrimsmeny til middag. Her bodde vi midt i byen.

Et velkjent fotomotiv

Fredag 28. Juni Palas de Rei til Melide

Etter to litt lengre dager hadde vi lagt opp til to kortere dager, 15 km til Melide i dag. Varmen kom dessverre tidlig på dagen, allerede i ti-tida, og det gjorde det tungt likevel. Melide er en litt større by, og vi kunne gå litt rundt og kikke etter siestaen.

Lørdag 29. juni          Melide til Arzua

Årets eneste soloppgang som vi fikk med oss….

Også en kort dag, ca 15 km. På grunn av varmen dagen før startet vi kl 06.30, og fikk med oss soloppgangen for første gang. Det ble en flott dag, mest gjennom eukalyptusskog. Vi tok pause ved et av mine favorittsteder – Ribadiso, noen få km før oppstigningen til Arzua. Her hadde vi leid en leilighet. Den viste seg å være fantastisk; 4 store soverom, 2 bad, stort kjøkken, stor terrasse og ikke minst vaskemaskin. Alt dette for totalt € 95 (5 personer).

Ribadiso
Eukalyptustrær

Søndag 30. juni         Arzua – Pedrouzo

Vi hadde gruet oss litt for hetebølgen som var varslet i Spania og resten av Europa, men vi befant oss i det øverste venstre hjørnet av værkartet som fremdeles viste gul-orange. Vi gikk i delvis overskyet vær, ca 15 – 20 grader og koste oss. Mye av caminoen går gjennom skogen på flotte grusveger. Vi overnattet på Pension LO, et forholdsvis nytt sted, med små rom og en liten kafe. Kan anbefales! Ligger i utkanten av byen, like ved Caminoen.  Middagen inntok vi på torget litt lenger ned mot hovedgata.

Pension LO café – bar

Mandag 01. Juli         Pedrouzo til Santiago

Gjennom skogen mot Santiago de Compostela

Inn til Santiago i lett småregn, men vi holdt oss tørre. Fine brede veger gjennom skogen fram til Monte Gozo. Siste 5 km ned mot byen går på asfalt ned til Katedralen.. Vi tok bilder utenfor Katedralen, men bestemte oss for å sjekke inn på PR 25 Julio som ligger like nedenfor katedralen, og ta besøket i kirken dagen etter samtidig med at vi fikk Compostelaen (beviset på at vi hadde gått de siste 100 km til Santiago).

Slitne, men fornøyde pilegrimer utenfor katedralen
En sliten kropp hviler føttene foran katedralen